Senaste nytt

Senaste nytt

postad i Lulu life | 1

Min goda vän Annika Sundberg gjorde ett klokt inlägg på FB häromdagen som jag vill dela med mig av. Användbart för oss kvinnor när vi behöver förtydliga för De män som känner sig förvirrade eller oroliga: "Några ord till alla bra killar därute som tycker att Me too-debatten tenderar att bli manshatande och dra alla män över en kam: Känn inte så! Debatten handlar enbart om män som trakasserar eller förgriper sig verbalt och fysiskt på kvinnor (och andra män) – inte om er. Män med usel kvinnosyn, helt enkelt. Tänk så här: Någon försöker prångla på dig en handbok i cykling. Du säger tack, men jag kan redan cykla. Jag vet hur man gör. Och sedan är det inte mer med det. Du kanske tänker att det var ett väldigt tjat om den där boken om cykling, det är uppenbarligen många som inte kan cykla. Men som sagt, jag vet hur man cyklar, så den boken behöver inte jag. Så är det med det. Punkt slut. Ungefär så tycker jag du ska tänka om Me too-kampanjen. Eller så tänker du ett varv till och ställer dig frågan: Hur bra är jag egentligen på att cykla? Kan jag alla trafikregler? Räcker jag ut handen när jag svänger. Hur bra är jag på kurvtagning? Stannar jag för röd gubbe? Och om du kommer på att du kanske inte kan alla trafikreglerna eller inte alltid stannar vid rött, så skaffar du den där boken. Annars kan du bara skita i det. Eller i alla fall strunta i att ta åt dig. Så enkelt är det". @anksundberg #kanducykla Än en gång TACK för allt fantastiskt stöd och alla kärleksfulla ord #vågaberätta #metoo️ #standupforyourrights
Senaste nytt

One Response

  1. Jannica
    |

    Handbok för cykling, vad klockrent! har själv kommenterat mäns idiotiska inlägg på FB om #metoo och man blir bara matt. Väldigt starkt att du berättar din historia om din tid på TV4 och jag är säker på att det kommer ge styrka till unga kvinnor att säga ifrån och sätta gränser. Att hantera en manipulativ person, det är det ingen som klarar…man måste bara ta sig därifrån så långt bort som möjligt. Blir illamående av hur ledningen på TV4 agerat, även hur de de avslutade ditt kontrakt så plötsligt, vidrig personalpolitik, och kommer att bojkotta dem tills vidare.

Leave a Reply