✒ Konst kan vara dyrt, så varför inte göra som jag? Bli din egen konstnär. Skapa stilleben av vackra föremål som du känner särskilt mycket kärlek för. Måla med hela kroppen, rama in barnens teckningar eller sätt mormors lilla pärlväska bakom glas och ram. Titta i dina gömmor, man vet aldrig vad man kan hitta. När du sedan hänger din konst tänk då på att intrycket blir mer harmoniskt om tavlorna placeras relativt tätt och nära din egen ögonhöjdslinje.

✒ Vi människor mår som allra bäst när vi regelbundet vistas i naturen. Att inreda med naturliga, organiska former som till exempel vackra grenar från skog eller hav mjukar upp hemmet och påminner oss om naturens läkande kraft.

✒ Fundera över vad som symboliserar harmoni för dig och försök att omge dig med natur, föremål, konst och andra inredningsdetaljer som påminner dig om detta.

✒ Till sist. Följ alltid till ditt hjärta. Det är viktigare än vilken inredningstrend som helst och blir
aldrig omodernt.

Jag älskar att använda stilleben i inredningen. Ordet i sig låter poetiskt och betyder på tyska ”stilla liv”. Och det är precis vad det är. En komposition, en samling vackra ting som i stillhet harmonierar med varandra och lyfter fram livet och den känsla som man vill förmedla i ett rum. Det finns så mycket vackert att skapa stilleben av. Snäckor och stenar, farfars gamla monokel, dina favoritsolbrillor, ett smycke, reseminnen och fjädern du hittade vid havet i somras. Stilleben är vackra i dagsljus, men se till att njuta av dina arrangemang även kvällstid genom att belysa dem med riktade spotlights.

blake