Innan du ger dig på att göra om bostaden kan det vara värt att ringa in vad som är din stil. Det här brukar vara ett bra tillvägagångssätt:

✒ Gå till en välsorterad tidskriftsaffär och köp femton nya inredningstidningar, svenska såväl som utländska. Det är viktigt att du skaffar in nya tidningar och inte tar dem du redan har hemma och har bildat dig en uppfattning om.

✒ Sätt dig ner i lugn och ro och bläddra igenom tidningarna. Sätt röda post it-lappar på det du inte gillar och gröna på det du gillar. Det kan vara allt från hela hem, en inredningsdetalj, en färg eller vad som helst du reagerar negativt och positivt på. Skriv gärna några rader på varje lapp om varför du gillar eller ogillar det.

✒ Låt den här proceduren ta tid. Räkna med att lägga åtminstone ett par kvällar i anspråk.

✒ Om ni är flera som ska samsas om inredningen i hemmet, fundera över vem av er som egentligen är mest inredningsintresserad. Mitt råd är att ni också bestämmer er för att låta den personen fatta de flesta besluten. Allt för ofta blir ett inredningsprojekt svårgenomförbart om alla ska få säga sitt hela tiden.

✒ Leta även inspiration på andra håll. Nätet är till exempel en guldgruva om du är ute efter att se olika lösningar. Använd också din mobilkamera och fotografera sådant du gillar, ute på stan, hemma hos vänner eller i naturen.

medoppna