Ett matrum ska kännas kulinariskt och inbjuda till matlagning och umgänge. Att ha ett praktiskt matrum med bra och lättnavigerad förvaring kan förvandla i stort sätt vilken människa som helst till mästerkock för har man bara de rätta redskapen lättillgängliga tycker åtminstone jag att matlagningen blir oerhört mycket mer inspirerande. Tänk till exempel på att förvara porslinet i närheten av diskmaskinen och det blir mycket lättare att tömma den.

✒ Speciellt i köket är funktionell belysning viktig för bra arbetsmiljö och trivsel.

✒ Ett enkelt sätt att förnya ditt kök är att lackera om köksluckorna eller byta knoppar och beslag. Det är också lätt att göra egna beslag, bara din fantasi sätter gränser.

✒ Möblera köket med färska kryddor. Skapa en enkel köksträdgård på fönsterbrädan. Tänk också på hur mycket färska snittblommor livar upp.

✒ Gör vardagen till en fest. Varje dag finns det något att glädjas över och att fira. Ta fram finporslinet och knyt sidenband runt besticken. Var inte så ängslig utan tillåt dig att leka dig fram.

✒ Arbetsbänkarna är viktiga. Satsa på bra material som tål slitage.

✒ Även golven behöver vara tåliga då det lätt spills och tappas en del i köket. Det hindrar dock inte mig från att använda härliga mattor även här. Se bara till att mattorna är tvättbara så går det bra.

minafavvofarger