✒ Ta dig tid att göra en sinnesinventering av ditt hem. Gå runt med papper och penna. Ta ett sinne i
taget och känn efter. Vilka känslor väcker det du ser? Vad hör du? Vad känner du för dofter och hur känns
de olika materialen i ditt hem? Skriv ner dina iakttagelser och fundera över hur du kan förändra det som du inte njuter av och förstärka det du tycker om.

✒ Fundera över vilka ljud du njuter av och vilka som får dig att slappna av.

✒ Investera gärna i en vacker inomhusfontän, de finns i alla storlekar och prisklasser. Ljudet av vatten skapar en rofylld atmosfär, fungerar som luftfuktare och förhöjer energin hemma.

✒ Hoppar du till varje gång det ringer på dörren? Då kanske det är dags att byta ut dörrklockans signal till ett mer harmoniskt ljud …

✒ Blunda och känn efter vilka strukturer du njuter av att känna mot huden. Jag glömmer aldrig de fruktansvärda engelska syntetlakan jag sov på en gång för länge sedan, jag har fortfarande mardrömmar om dem ibland. Det är absolut värt att kosta på sig kvalitet när det gäller textilier och sänglinne. Vår hud är känslig och förtjänar att bli ”smekt”.

✒ Jag har alltid ett eller ett par fönster på glänt för att få in frisk luft, speciellt i sovrummet. Doften av instängdhet sänker energinivån i ett hem rejält medan frisk luft är grunden för all väldoft.

✒ Tystnad är underskattat. I dagens samhälle lever vi i ett oavbrutet brus av ljud och oljud men om
du har möjlighet att verkligen slappna av i tystnad märker du att även tystnaden talar. Den talar ett helt
annat språk. Ett språk som kan lugna och ge oss ro. Och om du lyssnar riktigt noga kan du höra ditt eget
hjärtslag, dina egna andetag och kanske suset från vinden i ett träd utanför. Tystnad är som en sorts detox för hörselsinnet.