Varje gång jag har flyttat till en ny bostad har jag alltid börjat med att göra i ordning mina barns rum och låtit dem vara delaktiga i utformningen.

✒ Låt barnrummet vara ditt barns rum. Ett varmt rum som kan inspirera till lek och kreativitet. Jag har sett alltför många barnkam-mare som istället för att vara en lustfylld oas kommit att bli en förvaringsplats för leksaker mer än att vara ett utrymme för barnets lek, lust och vila.

✒ Välj färg till barnets rum med omsorg och efter ålder. Riktigt små barn mår bra om de omges med mjuka toner av soligt gult, guldockra och varmt rosa. Gärna laserat enligt antroposofins filosofi.

✒ När du planerar ditt barnrum, tänk på att det ska gå att växa i. Dina barns behov kommer ändras ganska snabbt och också deras önskemål.

✒ Se till att det finns plats för barnens egna skapade föremål. Det ger en boost åt självförtroendet och uppmanar till ökad kreativitet.

✒ Särskilt mindre barn vistas mycket nere på golvet. Gör det mysigt med stora golvkuddar och varför inte lägga in en heltäckningsmatta.

Fargernasinnens